Za kladenskými hostinci. Do LaPazu se chodí za kvalitním Mexikem

Představujeme provozovatele nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle reakcí čtenářů webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Václavu Kučerovi, provozovateli mexické restaurace LaPaz.

Restauraci v centru města provozujete šestnáct roků. Změnil jste výrazně nabídku jídel?
Prakticky vůbec. Co si hosté většinou oblíbili na počátku, to si objednávají i v současnosti (usmívá se). Například Mendezovy pikantní jazýčky vyžadují stále. Restaurace samozřejmě několikrát prošla rekonstrukcí. Letos jsme například modernizovali kuchyni. Hosté musejí vidět, že se o restauraci staráte ve prospěch jejich komfortu. To se nám myslím daří. Co se zaměření jídel na mexickou kuchyni týče, tak v Kladně její chutě hosty přitahují. 

Je z vašeho pohledu kladenský host náročný, nebo spíše šetří?
Spousta lidí je ochotna zaplatit za kvalitu. Na nedostatek hostů si přitom nemůžeme stěžovat. Po zákazu kouření k nám začalo chodit více rodin s dětmi. Méně hostů nám tenhle zákon sebral. Nemám rád, když mně někdo něco nařizuje, ale jako nekuřák zákon kvituji, protože mám při jídle rád čistý vzduch.

Ministerstvo financí zvažuje zrušení stravenek. Zasáhl by vás jejich zánik?
Náš zisk na stravenkách založený není. Polední menu neděláme. Nabízíme stabilní jídla po celý den a lidé k nám jdou za určitou kuchyní. Obsazené stoly u nás jsou jak přes poledne, tak večer. Nepopírám však, že k nám hosté ve stravenkách peníze nosí. Jestli stravenky zaniknou, pak uvidíme, jestli k nám více lidí přestalo chodit, protože je nemá.

Jste spokojený s kvalitou personálu, který lze v téhle době sehnat?
Sehnat kvalitní personál skutečně v dnešní době není legrace. Kdysi jsme si mohli vybírat z dvaceti uchazečů. Nyní na inzerát téměř nikdo nepřijde, a když, tak kvalitu hledáte těžko. S naším personálem jsem velmi spokojený a věřím, že je to i z té druhé strany stejné. Soudím podle toho, že jsme zásadně nemuseli otázku personálu už několik let vážněji řešit.

Kam podle vás směřuje pohostinství v Kladně?
Ve své podstatě nevím. Je to asi jako v každém českém městě. Jde o to, jakou kvalitu nastavíte a jestli ji udržíte. Sám patřím mezi hosty, kteří chodí do kladenských restaurací, kde je mi dobře, kde se mi líbí. I tam si kvalitu nechají zaplatit a s tím já problém nemám. Kvalitní služba se musí kvalitně zaplatit. Tak to musí být, jinak byste za chvíli zkrachovali. 

Jan Murárik

Je restaurace LaPaz i pro vás nejpopulárnější? Pak jí dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí