Jiří Chvojka: Sportovním areálům je město opět vstřícné

Statutární náměstek primátora Kladna a jednatel společnosti Sportovních areálů města Kladna Jiří Chvojka v exkluzivním rozhovoru pro Vaše Kladno hovoří o prioritách, na které se chce městská společnost v nejbližší době zaměřit.

Příští rok na jaře by měla odstartovat modernizace hokejového stadionu. Na která další sportoviště se chcete kvůli modernizaci zaměřit?
Je toho před námi poměrně hodně. Průběžně se věnujeme fotbalovému stadionu, který Sportovní areály města Kladna nedávno převzaly. Srovnali jsme trávník před brankami, natáhli nové sítě, opravujeme vnitřek stadionu. Musíme opravit tribuny. Například pod tribunou proti hlavní tribuně se sesouvá svah, na kterém stojí. Potřebujeme opravit hlavní tribunu, aby na ní fanoušci opět mohli sedět.

Fotbaloví fanoušci pomalu zapomínají, kdy naposled se při domácím zápase SK nad trávníkem svítilo. Je vůbec osvětlení hrací plochy funkční?
Budeme dělat sondáž do betonových podstavců i konstrukcí, abychom zjistili, v jakém jsou stavu.

Klub SK má delší dobu zcela nevyhovující umělý trávník. Dostane se příští rok na jeho výměnu?
To je pro mne priorita. Nepodařilo se najít dostatek financí. Chceme se spojit s Národní sportovní agenturou, něco by mohl dát fotbalový klub.

Menší vlastnictví prý na areál s umělým povrchem nárokuje i bývalý předseda SK Kladno Josef Drahota. S ním jste domluvení, že vyjde klubu i městu vstříc?
Vztah pana Drahoty ke klubu bych nerad komentoval… Chceme s ním mít vztahy na přátelské úrovni, ale zatím se to nedaří.

V plánu bylo vybudovat sportovní halu rovněž na současném fotbalovém hřišti klubu Novo Kladno. V jakém stadiu je tento záměr?
Jsem pro projekt nové plavecké haly a na zbytku pozemku Nova vybudovat parkoviště. Dostatečné parkování kolem našich sportovišť včetně Sletiště je pro nás sportovce klíčové. A další bazén Kladno potřebuje. Vidím denně, jak velký zájem je o plavání a jak málo hodin máme pro veřejnost.

Pozemek, na kterém Novo hraje, patří církvi. Jsou jednání s ní o prodeji pozemku u konce?
Zatím ne, ale pevně věřím, že se město s církví dohodne.

Atleti na Sletišti by si přáli rozšířit běžecké dráhy ze současných šesti na klasických osm. Vyhovíte jim?
Stojí za to se nad tím zamyslet. Já jsem pro rozšíření. Prostor tam je.

 

V tenisovém areálu chátrá centrální kurt včetně jeho okolí. Zprovozníte ho příští letní sezonu?

Na místě centrálního kurtu plánujeme vystavět víceúčelovou halu. Povrch v ní by měl vyhovovat nejen tenisu, ale i jiným sportovním odvětvím. Záleží na současném vedení města, které opět začalo být sportu nakloněné.

Jan Murárik


 


Počasí Kladno

Předpověď počasí