Hostouň prověří Spartu. Trenér sokolů ji chce trápit do poslední minuty

Fotbalový klub Sokol Hostouň dnes prožije sváteční podvečer. Poprvé ve své téměř stoleté historii si v oficiálním přátelském utkání změří síly s ligovým áčkem pražské Sparty. Pražané třetiligový tým pozvali na Strahov. Výkop duelu je v 17.30 hodin. Do těžkého boje sokoly vede trenér Dominik Rodinger (33), bývalý gólman, který má například mistrovský titul se Slovanem Bratislava.

V jaké kondici je hostouňský mančaft?
Myslím, že jsme společně dokázali udělat maximum pro to, aby se kluci po tak dlouhé pauze dostali do kondice, která je na úrovni ČFL nadstandardní. Zrcadlem nám byla poslední dvě utkání a ani v jednom jsme nebyli určitě horší než soupeř a to jsem opravdu trénovali na hranici totálního maxima, kterého jsme schopni po té pauze dosáhnout. Je to jediná a správná cesta, která nám dá naději do lepších pozic v sezoně.

Bojíte se přídělu nebo na třetí ligu nezvyklého tempa hry?
Vůbec ne! Já si naopak myslím a doufám, že to budeme my, kdo překvapí, v jakém tempu dokážeme hrát a jakým způsobem budeme schopni Spartu trápit do poslední minuty. Je to pro nás pro všechny jako finále Eura (usmívá se).

Na koho ze sparťanské sestavy jste jako trenér nejvíc zvědavý?
Pokud mohu, tak to trošku rozvedu. Já jsem prakticky před čtyřmi lety začal teprve trénovat. Šel jsem krůček po krůčku, dělal si licence a nedávno jsem se dostal z 90 účastníků mezi 22, které jdou dělat UEFA licenci A. Najednou je tu zápas se Spartou, kterou vede pan Vrba, dle mého názoru nejlepší trenér za posledních deset, kterého jsem potkal, když jsem byl na testech v Plzni. Měl jsem s ním výstupní rozhovor proč to nevyšlo, a na který do dnes v dobrém nezapomenu. Takže se těším na něj a jsem i zvědavý, zda mne pozná (směje se). A co se týče hráčů, tak Sparta nemá špatného hráče. Mezi mé oblíbence patří určitě Adam Karabec, kterému jsem psal i o dres, zda mi nechá po zápase, nebo Bořek Dočkal se kterým jsem bydlel na repre srazech na pokoji. Ale řikám, těším na zápas jako takový. Je to pro Hostouň, fanoušky a hlavně majitele pana Hondla, historická událost a je jen velká škoda, že se to nehraje buď u nás na hostouňském stadionu nebo třeba na hlavním hřišti Sparty. Věřím, že i toho se jednou dočkáme.

Dostal jste se do brány proti áčku Sparty?
Dostal, ale bohužel jen v přípravném utkání nebo si pamatuju na zimní halový turnaj za Slovan Bratislava turnaj v O2 aréně. A vybavuji si, že jsem byl na lavičce proti Spartě i za Střížkov, kde jsem byl na hostování právě ze Slovanu, Prohráli jsme 0:1 a gól nám dal Venca Kadlec. Kochal jsem se, jak hrají Řepka, Wilfried, Kadlec, SIonko či Kucka. Na to člověk nezapomíná.  

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí