Ladislav Zikmund: Jarda Jágr mi hned mezi dveřmi připomněl výhru Kladna na Spartě...

Jako blesk z čistého nebe se pro mnohé fanoušky udála včerejší hokejová rošáda mezi pražskou Spartou a kladenskými Rytíři. Do Prahy putoval rytíř Jakub Strnad, který cestou pomyslně míjel bývalého hráče Rytířů Ladislava Zikmunda. A právě se staronovou posilou kladenské kabiny jsme si povídali o prvních dojmech ze známého prostředí.

Zaskočila vás zpráva o náhlém přestupu?
Ani ne, věděl jsem to delší dobu, takže než jsem dorazil do Kladna, stačil jsem se s tím sžít (usmívá se). To je hokejový život, na takové věci jsme zvyklí.

Do Sparty jste odcházel v roce 2020 právě z Kladna. Kolik stejných tváří jste teď v kladenské šatně potkal?
Jestli se nepletu tak jsem jich v šatně teď zastihl pět - Martina Kehara, Jakuba Hajného, Adama Kubíka, Matyáše Filipa a Tondu Melku. Samozřejmostí je přítomnost Tomáše Plekance a Jardy Jágra (směje se). 

Jaké bylo přijetí?
První, co jsem hned mezi futry slyšel, byla Jardova narážka na jejich nedávnou výhru na Spartě... Připomněl mi taky, že jsme tam spolu rovněž kdysi zvítězili.

Hrál jste proti rytířům. Patří podle vás na aktuálně předposlední místo tabulky?
Extraliga je neskutečně vyrovnaná a hlavně velmi kvalitní soutěž. Právě výhra Rytířů na Spartě svědčí o tom, že na předposlední místo nepatří, jenom se to tak v téhle době sešlo...

Už víte, jakou úlohu budete v Kladně mít?
Extraliga pokračuje až příští středu, tudíž je dost času na to, abychom si řekli, co se ode mne konkrétně čeká. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí