Jitka Vaňková otevřela druhou hospodu. Prý pro „zadní vrátka“

Roky provozuje populární hostinec U Bečvářů v Buštěhradě. Od letošního února zve Jitka Vaňková hosty také do hospody na koupališti ve Středoklukách.

Na Kladensku poslední dobou skončily desítky hospod a vy začnete provozovat dvě najednou...
Jak se říká, vzala jsem Středokluky pro zadní vrátka. Hospoda U Bečvářů je na prodej a já nevím, jestli si nějaký nový majitel hospodu nechá, a když, tak jestli ji budu provozovat já. Hospoda na koupališti byla volná a mně se to prostředí líbí.

V současnosti ale provozujete dvě hospody najednou. Daří se vám sehnat personál?
Kuchaře mám, pravda, nemám číšníky. A na letní sezonu ve Středoklukách jich budu potřebovat poměrně dost. Sháním je usilovně. Myslím si, že se servírky a číšníci začnou do svých oborů vracet. Přeci jen svět pohostinství je jiný než běžné zaměstnání a většina si na něj zvykla. Krátký, dlouhý týden, dýška, to je rytmus, který se jim vryl pod kůži.

Lidé opět mohou volně navštěvovat restaurace. Poznala jste to na zvýšeném počtu hostů?
Zatím ne. Možná čekají, až bude teplo a začnou vysedávat na zahrádkách. U Bečvářů to je letitým zvykem. Tam je vždycky nejvíc lidí venku...

Změnili se jejich chutě od covidových uzavírek?
Jsou pořád stejné (směje se). Musíme mít studené pivo, teplé řízky a kdykoli smažák.

Restaurace U Bečvářů je zajetá. Co plánujete s hospodou v areálu koupaliště?
Hospodu stavím na dobré kuchyni, plánuji otevřít stánek. Chci vyjít vstříc malým dětem bohatší zábavou. V programu mám Dětský den, jednou měsíčně koncert regionální kapely, už se mi hlásili motorkáři. Musím dát dohromady sportoviště na koupališti, které provozuji s hospodou. Věřím, že si k nám najde cestu hodně lidí.

Jan Murárik

harmkn
V sobotu byl ve Středoklukách na koupališti masopust s výtečnou zabijačkou

hostin
Hostinec U Bečvářů je na prodej

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí