Martin Pjenták otevřel největší šipkařskou hernu v Kladně

Bývalo tam největší Bingo v Kladně, pak dlouho nic pořádného, až nyní stojí za to sejít mezi Mustangem a Bestem schody dolů. Pokud to uděláte, ocitnete se v největší šipkařské herně ve městě! V minulých dnech ji otevřel Martin Pjenták, kterého naši čtenáři znají jako provozovatele stánku na Čabárně či známého klubu TCM na pěší zóně.

Neukrojil jste si přeci jen příliš velké sousto, když se musíte starat o tři provozy?
To se teprve ukáže (usmívá se). Na Čabárně ještě sezona nezačala a klub na hlavní třídě možná budu muset v noci zavírat. Čekám, kvůli tomu, co tam současná generace hostů po nocích vyvádí, že město uvalí i na tuto část pěší zóny zavírací dobu v deset hodin večer. A nedivil bych se tomu. Nevím, jestli za to může postcovidová doba, kdy se někteří cítí najednou svobodnější, ale to, co zvláště kluci s „mokrou“ občankou předvádějí, se nikdy předtím nedělo. Zatím se mi je z podniku vždycky bez úhony podařilo vyhnat na ulici. Jednou to nemusí tak hladce dopadnout a já se ocitnu třeba v nemocnici... Kdybych musel podnik zavírat v deset, tak ho radši vůbec neotevřu. Proto jsem uvítal možnost pronajmout si prostory po bývalém Bingu a šipkařskou hernou cílím raději na trochu starší generaci, než chodí na diskotéky. Otevírám od neděle do čtvrtka v časech, kdy lidé chodí z práce, studenti ze školy. A poslední šipky se hází v jedenáct večer. Pátky i soboty nechávám zavřeno kvůli diskotéce v sousedním Bestu. Nechci, aby mi sem chodili opilí lidé. Samozřejmě i u mne si hráč dá drink nebo pivo, nepředpokládám však, že se opije, když chce hrát dobře.

Zmapoval jste si město, jestli někde není podobně velká konkurence?
Mapoval jsem si herny a nikde není víc než tři mašiny. Šest terčů nikdo v Kladně neprovozuje, přestože je tady docela dost hráčů i soutěžních týmů. Pořádal jsem pro ně minulý týden první turnaj a ohlasy jsou velmi povzbudivé. Kdo chce vidět v akci závodní hráče, pak musí přijít každou středu večer.

Širší veřejnost, šipkařští hobíci, se svých turnajů také dočkají?
Určitě se dočkají. Mám v úmyslu přidat další terče, včetně těch pro ostré šipky a založím pod hernou klub. Doufám, že věhlas naší herny přesáhne hranice města.

Jan Murárik

pjentaksest
Šest nových mašin stojí v luxusním prostředí

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí