Jan Krafka: Ženy si přes Sexmisi uvědomí, že bez mužů se nedá žít!

Po jeho návratu do čela Městského divadla Kladno se hlediště první kladenské scény plní jako za „starých“ časů. Nejlepším důkazem neutuchajícího zájmu o repertoár divadla mezi veřejností je beznadějně vyprodaná inscenace o slavné francouzské zpěvačce.Jednatel divadla Jan Krafka se už těší na Sexmisi i Návštěvu staré dámy...

Čekáte od Sexmise (premiéra 26. 3.), že se stane hitem kladenské divadelní sezony?
Upřímně, vnímám to také tak (usmívá se). Teď záleží na tom, co tomu řeknou diváci. Ti určí, jestli Sexmise bude hit.

Proč jste do repertoáru zařadili právě Sexmisi?
To napadlo uměleckého šéfa divadla Jardu Slánského s dramaturgyní Adélou Vondrákovou. Jejich rozhodnutí považuji za hodně dobrý nápad. Když pominu, že jde o komedii, tak podstata Sexmise je politicko společensky stále aktuální.

Jaké ponaučení, či jaký postřeh, si ze Sexmise vezmou muži, a jaký ženy?
Ženy si přes Sexmisi uvědomí, že bez mužů se nedá žít a muži, že čím více žen, tím hůře (směje se)...

Jestliže vrcholem kladenské divadelní sezony má být Sexmise, pak ji již nyní v popularitě minimálně dohnala inscenace Smrt v růžovém o konci života šansoniérky Édith Piaf. Dáváte ji na malém sále a je neustále vyprodaná. Uvažujete přesunout hru do velkého sálu pro více diváků najednou?
Uvažujeme o tom. Jana Zenáhlíková v hlavní roli zpívá skvěle. Nicméně stísněnost pokojíčku, ve kterém se děj na malém sále odehrává, hře dodává ten správný švih. Naprosto vystihuje, co asi měla Édith v té době v hlavě.

Po Sexmisi uvedete poslední premiéru sezony Návštěvu staré dámy. Co podle vás bude jejím hlavním tahákem pro obecenstvo?
Návštěva staré dámy bude, jsem o tom přesvědčen, pro spousty diváků překvapením. Už samotná zápletka, kdy miliardářka vyhlásí v malém městě, že dá miliardu dolarů, když tam zabijí jejího nepřítele, stojí za to. Navíc, když ji hraje Zuzana Mixová (zdůrazňuje).

Sezonu zakončí tradičně Malé kladenské Dionýsie. Prozradíte děj těch letošních?
Neprozradím, sledujte webové stránky našeho divadla (usmívá se). Prozradím jen, že se opět budete skvěle bavit.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí