Lenka Čargová: Učit děti tenis mi dává smysl

Tenisový areál DLI na Sletišti je vyhledávaným místem tenistů nejen pro svou výtečnou polohu v Kladně, ale v neposlední řadě pro kvalitu kurtů. A právě na nich od letošku začne fungovat tenisová škola pro děti. Garantem úrovně výuky je provozovatelka areálu Lenka Čargová.

Založila jste tenisovou školu. Zítra pořádáte na kurtech v nafukovací hale druhý nábor dětí. Je na Kladensku dost trenérů, kteří mají chuť a čas se dětem věnovat?
Naší výhodou je, že máme dost trenérů, kteří s námi chtějí spolupracovat. A co vím, tak v Kladně je dost dětí, které chtějí hrát tenis. V některých klubech jsou i na čekací listině...

Jak se podniká v Kladně ve světě tenisu?
Je to těžké podnikání. Kdybych například měla do cen promítnout současné výdaje za energie, tak mám na kurtech celý den prázdno. Konkurenci v Kladně samozřejmě vnímám. A také z toho důvodu chci u nás od letošního roku provozovat tenisovou školu. Mně to dává smysl a děti se naučí krásný sport. Zaujmout tenisem děti znamená, že s nimi přijdou rodiče a společně mohou rozšířit řady našich hráčů klientů.

Kolem kurtů se rozkládá městský sportovní areál. Napadlo vás někdy, že byste váš tenis městu prodala?
V současné době prodat tenisový areál nemůžu, protože je stále součástí dědického řízení. Proto dávám do provozu ze sebe úplně všechno, aby se nám dařilo a hráčům se u nás líbilo. Když to nevyjde, budu uvažovat třeba i o prodeji.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí