Finalistka Miss Sabina Škrabská sní o vlastním fitku

V juniorské kategorii získala v aerobiku světové zlato, mezi seniorkami brala na světě bronz. Nedávno zaběhla pražský půlmaratón. Ovšem další výzvu má před sebou. Zítra bude jako jediná reprezentovat Kladensko v soutěži o titul Miss aerobik 2017. Tváří týdne je trenérka Sabina Škrabská (24) z Horního Bezděkova.

Proč jste se pustila do boje o korunku Miss až ve čtyřiadvaceti?
V mladším věku jsem na tyhle soutěže nahlížela s odstupem. Ale v klubu Míši Kotnnerové, kam patřím, mně každý rok říkají, abych to zkusila. A letos jsem se nechala přesvědčit. Mám také téměř poslední šanci, protože věková hranice pro účast je dvacet pět let (usmívá se). Beru to jako reprezentaci našeho klubu.

Než vás vybrali mezi jedenáct finalistek, musela jste projít kvalifikací. Co vám to o soutěži řeklo?
V těch výběrových kolech nic moc. Posuzoval se úsměv, intenzita vystoupení, v semifinále k tomu přibyl rozhovor. Po postupu do finále jsem téhle soutěži přišla na chuť. Sešla se v něm opravdu fajn parta holek. 

Finále se v přímém přenosu nevysílá. Co vás čeká za disciplíny?
V první disciplíně musíme ujet co nejdelší vzdálenost na rotopedu, v druhé jsou individuální sestavy aerobiku, které si děláme samy, poté rozhovor a na závěr promenáda v plavkách. Nejvíce si věřím na rozhovor (směje se). 

Jak případně naložíte s titulem Miss?
Měla bych radost nejen z titulu, ale hlavně z možnosti podílet se organizačně na dalším ročníku. Je možné, že bych titul využila i komerčně, ale v současné době konkrétní představu, co dál, nemám. 

Třeba odstartujete kariéru profesionální trenérky ve svém studiu…
Živit se aerobikem naplno nedá. Ale chci si jednou otevřít svoje fitko třeba s kavárničkou, je to můj sen. Jenom zatím nevím, kde.

Jste připravená na to, že by vám titul Miss mohl změnit soukromí?
To si nedokážu představit (usmívá se). Věřím, že mi partnerství vydrží.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí