Petr Kučera: Fenoménem doby je MMA

Je mnohonásobným mistrem světa v bojovém umění K1, působí v něm jako zkušební komisař a v kladenské SKS Aréně jako vyhledávaný trenér. V minulých dnech zaštiťoval velkou náborovou akci do všech sportovních bojových odvětví klubu. Tváří týdne je karatista, boxer a kickboxer Petr Kučera (39). 

Nedávno jste v kickboxu získal pátý dan z deseti možných. Co musíte umět pro získání šestého?
Zkoušky se v Česku provádějí do třetího danu. Od čtvrtého se pásky udělují svazem za rozvoj tohoto sportu jak v České republice, tak za jejími hranicemi. 

V čem se přesto můžete dál od třetího danu zlepšovat?
Zlepšujete se ve své hlavě. Techniku také s přibývajícím věkem lze zlepšovat, ale nezrychlíte se. V mém věku nemůžu v rychlosti konkurovat dvacetiletým závodníkům (usmívá se). 

V lednu jste v klubu pořádali nábor do všech odvětví. Hlásit se mohly jenom děti?
Hlásit se mohl a stále může kdokoli. Děti i dospělí. Krav Maga a kickbox se týkaly dětí od šesti let po dospělé, v MMA jsme přijímali zájemce od třinácti let. Jenom na klasické judo jsme brali spíše děti. Otevřené hodiny jsou v 38SPC, systému kruhových tréninků, či v crossu a kettle bellu. 

O které odvětví je v současné době největší zájem?
O cvičení jako takové je nyní větší zájem než v minulosti. Ale co se týká odvětví, tak to jde ve vlnách. Například v současné době jsme zavřeli box, na který lidi nechodí. Karate dělají více děti než dospělí, hodně letí kickbox a úplný fenomén je MMA. S náborem jsme spokojení (usmívá se). 

V SKS Aréně působíte od jejího založení před patnácti roky. Proč jste v klubu vydržel tak dlouhou dobu?
Kolikrát mě napadlo, nebýt SKS Arény, kde bych skončil… Třeba bych už necvičil. Už dávno si nedokážu představit, že bych do Arény nechodil. 

Jan Murárik

kuceraucastnici

Účastníci náboru SKS Arény

kuceraminuly

Minulý víkend se Petr dostal na druhou úroveň Krav Magy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí