David Konečný: Tenhle tým má pořád na titul!

Ve volejbalu dosáhl met, o kterých se mnohým českým volejbalistům jen zdá. Titul získal doma i ve Francii. Nyní hájí barvy Kladna. Tedy hájil necelý set prvního finálového utkání, než se zranil. Klub i fanoušci netrpělivě čekají, jak dlouho bude mimo hru. Tváří týdne je David Konečný (35).

Z utkání proti Karlovým Varům jste odstoupil s bolestivou grimasou ve tváři. Po zápase jste říkal, že vás bolí mezi žebry. Včera jste byl u lékaře. Co jste se dozvěděl?
Mám natažený mezižeberní sval. Bál jsem se, aby nebyl natržený. Naštěstí není. Teď s tím budu pod odborným dohledem něco dělat, ale hrát se s tím nedá a v dohledné době to asi ani nepůjde. Teď vám řeknu, že příští domácí zápas, ve čtvrtek, to nepůjde, ovšem do té doby se mé zranění může i zlepšit a já se s klukama proti Varům porvu o titul. 

Ve finále jste si zahrál zatím jen minuty, pak jste z lavičky sledoval statečný, leč marný boj svých spoluhráčů v rozhodujícím pátém setu. Jaké to je soustředit se na volejbal na place jako hráč a najednou být v roli diváka?
Chvíli mně trvalo, než jsem se na lavičce zorientoval, jak to hrajeme beze mě. Moc se mně líbilo, jak se rveme o úspěch. Kluci šli za každým balonem a nevzdávali se za žádného stavu. Tohle nás zdobí celou sezonu a jen v rozhodujícím pátém setu jsme měli míň štěstí než soupeř. Rozhodlo pár maličkostí. I když jsme první utkání prohráli, tak tenhle tým na titul pořád má, i beze mě! V neděli to jistě ukáže ve Varech. Série bude dlouhá. 

Od pohledu jste tvrďák. Nezkusíte jít do hry i přes bolest?
Já bych klidně přes bolest hrál, ale klukům bych vůbec nepomohl...

V čem jsou podle vás Karlovy Vary jiné než semifinálový soupeř Dukla Liberec, kterého Kladno vyřadilo s ohromnou grácií?
Karlovarsko hrozně dře, moc chce vyhrát, což na Liberci nebylo vidět, z Dukly to nebylo cítit. Sebevědomí Liberečtí byli překvapení, že jsme je vyřadili. 

Viděl jste z lavičky nějakou cestu, kterou se v neděli dát a Karlovarsko u nich porazit?
Vyvarovat se drobných chyb, maličkostí a také záleží na štěstí. Pokud těch chyb udělají tentokrát víc domácí a štěstí se od nás neodvrátí, věřím, že sérii v neděli vyrovnáme. 

Vaše kladenská kariéra nabrala možná nečekaný směr. V lednu jste trenérům kývl, že vás mohou zařadit na soupisku a dva měsíce poté hrajete o titul. Kolik finálových sérií jste doteď prohrál?
Jenom dvě (směje se). Patnáctou a osmnáctou. A nehodlám s Kladnem tuhle smutnou sbírku rozšiřovat. Jak jsem už v tom lednu řekl, Kladno má silný tým, který klidně může dojít až do finále. Snad jsem k tomu trochu pomohl. 

Jan Murárik

konecnyvocich

V očích měl po zápase nekonečný smutek

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí