Jiří Klesnil: V Kladně uvidíme největší české hvězdy

Letos v létě zažije v pozici šéfa klubu Tepo Kladno na domácí půdě atletické hody. Na Sletišti se totiž uskuteční tři významné podniky a na klubové scéně jde Tepu o cenné body. Tváří týdne je kladenský radní Jiří Klesnil (Volba pro Kladno).

Sezona velkých závodů v Kladně začíná zítra soubojem vícebojařů. Koho uvidíme?
Poprvé se sice akce nejmenuje TNT Meeting, pořádá ji zcela náš atletický oddíl Tepo Kladno, přesto uvidíme nejlepší desetibojaře i sedmibojařky Česka a k nim jsme pozvali několik zahraničních závodníků. Diváky čeká na Sletišti zajímavý atletický víkend.

Vícebojaře uvidíme rovněž na atletickém mistrovství republiky, které o prázdninách hostí opět Kladno?
Samozřejmě, Kladno uvidí to nejlepší, čím česká atletika současnosti disponuje. Od Masláka přes Heinovou, Holušu, Vadlejcha až po koulaře Staňka. Z velkých podniků ještě připomínám prázdninovou tradiční akci Kladno hází – Kladenské memoriály. I na ní uvidíme zajímavé tváře. 

Vrátí se podle vás na Sletiště početná divácká kulisa?
V to doufám. Bohatší plejádu našich atletů tak často za sebou zase delší dobu neuvidí…

Oddíl Tepo Kladno je v mužském obsazení v první lize, ženy válčí v extralize. Postoupí atleti do extraligy a udrží se v ní jejich kolegyně?
Družstvo žen jsme pro extraligu výrazně posílili o cizinky, takže by se mělo udržet do první šestky a vyhnout se baráži. Do ní jdou z osmičlenné tabulky dvě poslední družstva, první šestka se utká na mistrovství republiky o titul. V mužích věříme, že se do baráže o extraligu probojují. Máme lepší mančaft než loni, kdy jsme skončili třetí, příčku od baráže. Velmi pozitivní je, že tým mužů z většiny tvoří kladenští odchovanci!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí