Michal Maléř: Velký ohlas u diváků mají Petrolejové lampy

První ročník ankety Vašeho Kladna o nejoblíbenější herečku či herce sezony v hlavních rolích Městského divadla Kladno opanoval a Tváří týdne se stal Michal Maléř (31). 

V uplynulé divadelní sezoně nebyly u několika her hlavní role specifikovány. Možná si tak čtenáři spojili vaše herectví i s jinými inscenacemi než jen s Pastí, kde excelujete v roli vraha. Když si promítnete všechny novinky sezony 2017/18, která podle reakcí diváků v hledišti měla největší ohlas?
Podle mého pocitu diváci nejvíce odměňovali potleskem či projevem spokojenosti poslední uvedenou premiéru, inscenaci Petrolejové lampy. U nich nejsou výjimkou děkovačky vstoje. 

Co vás okamžitě napadlo, když jsme vám oznámili, že jste nejoblíbenějším hercem?
Že to je příjemný pocit smíšený s velkou upřímnou radostí. Snad jejich přízeň není jen díky Pasti. Hodně mě osobně baví Brouk v hlavě, od zkoušek přes premiéru po reprízy. Na Brouka jsem se vždycky hodně těšil. 

V kladenském divadle končíte druhou sezonu. Předtím jste působil v Liberci. Neměl jste z Kladna obavy?
Vůbec žádné obavy jsem neměl, protože jsem šel za kolegou a uměleckým šéfem Jardou Slánským a mé předpoklady se potvrdily. Kladenské divadlo nabízí v podání výborné party herců zajímavý i kvalitní repertoár. Vedení divadla se podařilo poskládat i generačně vyvážený soubor.

Repertoár pro novou sezonu je známý. Na co se nejvíc těšíte?
Ještě se na něco zvlášť netěším, protože v tuhle chvíli nevím, v jakých inscenacích budu obsazen. Ale na co zvu diváky už nyní, je Babička, kde bych měl hrát myslivce.

Jan Murárik

Tradičně s poslední červnovou Tváří týdne rubriku na prázdniny uzavíráme. S další Tváří týdne se na vás těšíme v září. 

Foto: Tomáš Glasberger

malermichal

Michal exceluje v Pasti

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí