Starosta Libušína: No Name jsou mým splněným snem

Tradiční akci Den plný zábavy tentokrát Libušínští rozdělili do dvou dnů. Obvyklé atrakce pro děti a dospělé jsou na programu zítra. Dnes se na tamním fotbalovém hřišti Baníku uskuteční mimo jiné koncert skupiny No Name. A starosta města Vladimír Eichler plánuje na příští rok podobný trhák.

Jak obtížné je do Libušína dostat věhlasnou kapelu?
Je to hodně těžké. Jejich termínová listina je nabitá. Navíc se musíme domluvit dopředu s libušínským fotbalovým klubem, kdy nás může pustit na hřiště. Letos jsme z tradičního termínu v červnu museli kvůli rekonstrukci fotbalových kabin přesunout Den plný zábavy na září. Akci jsme netradičně rozdělili na dva dny, protože kapela může přijet jen dnes. Pro mne osobně jsou No Name splněným snem. 

No Name stále přitahují velký počet fanoušků. Vejdou se všichni do fotbalového areálu?
Věřím, že se do areálu pohodlně vejdou. Míváme na koncertech návštěvu v průměru tří set lidí. I když nyní čekáme návštěvnost kolem tisícovky, tak by s takovým množstvím neměl být problém (usmívá se). Mobilních toalet je dostatek, stánků s občerstvením také. Parkování je zajištěné pod dohledem Junáka na dolním škvárovém hřišti.  

Co nového jste pro návštěvníky libušínské zábavy připravili?
Poprvé máme trampolíny a vozítka segway. Zůstává populární nafukovací horolezecká stěna a siloměr v podobě kladiva.  

S věhlasnou kapelou jste si nasadili laťku poměrně vysoko. Jaká kapela ji příští rok přeskočí?
Jako město nechceme vyhazovat peníze. Pokud na radnici po volbách zůstanu, rád bych za podpory našich sponzorů přivítal například Divokého Billa. Na Kryštofa asi mít nebudeme. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí