Na divadelní ples zvou Zuzana Mixová a Matěj Vejdělek

Ples Městského divadla Kladno (MDK) je za dveřmi. Vypukne zítra večer a ústředními postavami "zvacího" plakátu jsou zároveň i našimi Tvářemi týdne. Na divadelní bál ve staročeském duchu zvou herci Zuzana Mixová a Matěj Vejdělek.

Na plakátu divadla jste ve staročeských kostýmech například z doby románu Boženy Němcové Babička, tedy sezónním tématickém repertoáru MDK. Jaké role vám při plese divadlo přisoudilo?
Zuzana: Jelikož hraji přímo Babičku, zřejmě tak i budu při plese působit na přítomné. Nechte se překvapit (usmívá se).  
Matěj: Podobně jako loni tvořím polovinu moderátorské dvojice. Tou druhou polovinou je Tomáš Hron. A Zuzana je na plakátu krom jiného také proto, že celý ples je protkán takzvaným Babičkovským okénkem. Má vnést do plesu lidovou moudrost. Divákům, kteří budou mít zájem, slibujeme, že se na plese díky souboru Vycpálkovci nějakým staročeským tancům přiučí. 

Chodíte rádi na plesy?
Zuzana: Ráda trsám (směje se), ale plesy kvůli tomu nevyhledávám. 
Matěj: Když je ples dobrý, jsem na něm rád (směje se). V tom případě i rád tančím. Například na svém maturitním plesu jsem se tak roztančil, až jsem si shodil šerpu. Ještě raději jsem ale na organizační straně plesu. 

Čím se podle vás vyznačují kladenské divadelní plesy?
Zuzana: Jsou tématické a mám pocit, že si lidé užívají, když se mohou projít útrobami divadla a být s námi na jevišti. A fanynky si z blízka okouknou kolegu Maléře. 
Matěj: Specifické jsou v tom, že jde o opravdový ples v divadelním prostředí, ve kterém tančící páry můžou na jeviště, hosté procházejí celým divadlem a jsou v blízkém kontaktu s herci. 

-red-

Foto: Tomáš Glasberger

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí