Zdeněk Vrba: V Bestu pustím osmdesátky naplno

Na přelomu osmdesátých a devadesátých let patřil k vyhledávaným kladenským diskžokejům. Když neuspěl v hokejové kariéře, kterou v dětství v Kladně, ostatně jako většina kluků, započal, dal se Zdeněk Vrba (63) na roli konferenciéra či moderátora. K tomu v počátcích přibral také hraní na diskotékách. A na jednu z kladenských se dnes po zhruba čtvrtstoletí vrací. Večer v klubu Best totiž patří disko hudbě osmdesátých a devadesátých let.

Které období večer ve vaší diskoprodukci převáží?
Hlavně osmdesátky (usmívá se). 

Lze vás stále ještě slyšet na diskotékách?
Už ne. Ale na tu kladenskou jsem se přemluvit nechal. A rád. Po pětadvaceti letech si výjimečně zavzpomínám s přítomným publikem, co se hrálo před třiceti a více roky. To to letí...

Kde jste v Kladně míval hlavní diskžokejské hnízdo?
V bývalé kavárně Jalta, Mecce kladenských diskoték. Tam jsme s mým kamarádem Deliem Numeratem diskotéku zakládali. S námi se na diskotékách podílel také Petr Salava. A pokud si dobře vzpomínám, poslední diskotéku v Kladně jsem dělal v již neexistující Loretě.

Vzpomenete si na nejžádanější písničku své diskžokejské doby?
Obrovským hitem byla písnička Smrtka na pražskom orloji skupiny Elán. Krásná píseň, na kterou se, mám pocit, už zapomnělo... Dnes se mimo jiné těším, až pustím písničku I Was Made for Lovin´ You od kapely Kiss.

Když jste před čtvrtstoletím přestal pravidelně hrát k tanci, kam jste své další profesní kroky nasměroval?
Neustále mně přibývalo moderátorské práce. K tomu jsme se zpěvákem Daliborem Jandou na začátku devadesátých let založili agenturu a vydávali hudební nosiče. A mnoho let jsem mu rovněž moderoval všechny koncerty. Další práci jsem měl a mám v Českém rozhlase, kde od osmdesátého devátého, tehdy v Československé rozhlase, pravidelně uvádím pořad Noční proud. 

Uvádíte také různé firemní akce a plesy. Jak nejraději trávíte svůj volný čas?
V současné době fanděním hokejovým rytířům, kterým držím palce, aby přešli přes Jihlavu a pak z baráže do extraligy!

-red-

Foto: Jiří Hokův, Fabrika

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí