Dopravní výluky na Kladensku by měly skončit nejpozději letos v prosinci. Tento týden se zprovozní okružní křižovatka na Velké Dobré!

Jednou z prvních je zprovoznění nové okružní křižovatky ve Velké Dobré. Tento týden čeká stavbu s průměrem 33 metrů podle odboru dopravy kladenského magistrátu kolaudace a od neděle 5. listopadu ji řidiči začnou projíždět všemi směry. Otevřením „kruháku“ však dopravní omezení v těchto místech nekončí. Mezi oběma okružními křižovatkami se do konce listopadu budou stavět přechodové ostrůvky a chodníky. Práce se podle dopraváků prý uskuteční v režimu zavírání poloviny komunikace.
Dnes začala mezi Kamennými Žehrovicemi a Žilinou první etapa rekonstrukce silnice. Ta by měla skončit 30. listopadu. Provoz v opravovaném úseku je zcela vyloučen. Objízdné trasy jsou rozdělené pro osobní a nákladní automobily. Autobusová doprava jezdí po objížďce přes Lány.
Z dlouhodobých výluk silniční dopravy na Kladensku trápí v současné době řidiče dvě místa. V obci Cvrčovice končí třetí etapa rekonstrukcí místních komunikací. Po zprovoznění úseků od Nádražní ulice k odbočce na Ferdinandku či od Vrapic, bude na začátku prosince hotov úsek od Nádražní ulice po Cvrčovickou pekárnu. Čtvrtá a pátá etapa prací se začne realizovat na jaře příštího roku.
Obec Hřebeč má snad už za sebou zmatky kolem uzavírek komunikací na svém území. Řidiči si tam hladký povrch opravovaných silnic vychutnají už v prosinci, kdy je plánováno ukončení prací.

Jan Murárik