Nová silnice, která měla spojit Kladno se Hřebčí přes pole, nevznikne.

Může za to oprávněná iniciativa občana dotyčné obce Ivana Recmana, který kupodivu v boji za správnou věc u nejvyššího státního úřadu uspěl! Vize propojení komunikací D6 a D7 přes Velké Přítočno, Dolany a Hřebeč bude bez jedné silniční větve. Ta měla propojovat budoucí kruhový objezd na okraji Kladna (za NC OAZA a bytovou zástavbou) s obcí Hřebeč, u které by ústila zhruba za rodinnými domy a zdravotním střediskem.
Ministr dopravy Martin Kupka Recmanovy argumenty nesmetl ze stolu, ale dopravní záměr nechal změnit. Hřebeč tak bude prý napojena na obchvat směrem na Dříň přijatelnější cestou. Mezi Kročehlavy a obcí zůstane přírodní koridor, který pro svou migraci využívá mnoho druhů zvířat.
„V roce 2018 jsem inicioval petici proti výstavbě nové silnice z Kladna do Hřebče přes pole na sever od obce a zrušení stávajícího spojení na Hřebečskou křižovatku. Tato námitka měla být vzata v úvahu při realizaci propojení dálnic D6 a D7, jenže v září 2023 se objevil letáček, kde byla zobrazena ta úplně nejhorší varianta nové silnice. Obrátil jsem se tedy na ministra dopravy. Díky němu Ředitelství silnic a dálnic provedlo změnu a projekt upravilo tak, aby pro nás zůstalo spojení do Kladna zachováno. Děkuji všem sousedům, kteří mou petici podpořili! Jsem rád, že se nám podařilo zachovat severní pole bez dalšího kusu asfaltu,“ uvádí Ivan Recman na sociální síti obce.

Jan Murárik