Zmrzlináři kolem Kladna: Tomáš Kunz dal přednost zmrzlině před hospodou

V našem seriálu si povídáme s podnikateli kolem Kladna, kteří letos rozjeli byznys s točenou zmrzlinou. Dnes jsme ochutnali „zmrzku“ od Tomáše Kunze v Malém Přítočně.
Proč se podnik jmenuje Zmrzlina u pštrosa?
Název vymyslela moje dcera (směje se). Jako malý kluk jsem snil o tom, že budu mít pštrosí farmu. To se mně nesplnilo, ale bývalý majitel domu, v kterém podnikám, chová pštrosy, tak se tenhle název sám nabízel...
Zmrzlinu prodáváte v objektu bývalé hospody. Proč jste ji nezkusil oživit v klasickém duchu?
Za mlada jsem provozoval restauraci, ale nechtěl jsem se k tomu vracet. Pak jsem působil na manažerské pozici, ale lákalo mě dělat sám na sebe. Zvolil jsem zmrzlinu a baví mě to.
Vyrábíte si ji sami?
Nevyrábíme, základ bereme od jedné z nejvyhlášenějších firem. Dal jsem jí přednost i před tradiční z Opočna. Tahle je opravdu nejlepší.
V čem?
Je bez přidaných konzervantů. Časem plánuju výrobu zcela vlastní zmrzliny.
Kolik jste schopni nabídnout příchutí?
Každý den dvě příchutě, celkem můžeme volit z dvaceti příchutí, sorbety či smetanové. Každý den zveřejňuji nabídku na instagramu, takže naši věrní zákazníci si můžou vybrat.
Plány do budoucna...
Rozšířit prostory o kavárnu (usmívá se).
Jan Murárik