Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Středočeskou vědeckou knihovnu čeká zemětřesení

V pondělí se naplno otevřou dveře Středočeské vědecké knihovny se sídlem v Kladně. S jejím ředitelem Tomášem Ondráškem jsme si povídali hlavně o dopadu koronaviru na chod instituce.

Tušíte, nebo máte přesnější představu, jak dlouhá koronavirová karanténa ovlivní chod knihovny?
To netuším a těžko vám někdo na tuhle otázku přesně odpoví. Některé kraje sníží rozpočet na příští rok. V naší knihovně to bude pro Středočeský kraj komplikované rozjezdem nového depozitáře, což sebou ponese naopak vyšší provozní i mzdové náklady. Čtenářský komfort koronavir  ovlivní minimálně.

Do plného knihovnického provozu se vrátíte nadcházející pondělí. Otevřel byste knihovnu návštěvám dříve?
Kdyby bylo na mně, tak bych s tím problém neměl. Ostatně my jsme byli nejen první knihovna, ale jedna z prvních organizací v republice, která koncem dubna spustila alespoň částečně své služby. Naši zaměstnanci omezný provoz zvládli skvěle!

Co jste v době uzavření v knihovně dělali?
Příliš viditelných změn se v knihovně dělat nedá. Provedli jsme drobné kosmetické úpravy. Ke konci roku kvůli depozitáři pro nás nastane obrovské zemětřesení.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

695093851 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...