V Domově pro seniory servírovali salát s řízkem a cukroví

Kladenský Domov pro seniory na své klienty o Štědrém dni nezapomněl. Ti si chválí nejen kvalitu jídla.

K večeři se servíroval bramborový salát s kuřecím řízkem. „Byl velmi dobře připravený, chutnalo mi. Vůbec tady vaří dobře,“ chválí si stravu paní Marcela (77) a dodává, že ji mile překvapilo vánoční cukroví servírované k snídani.
Ani v týdnu před Štědrým dnem nechyběla v Domově kulturní zábava. Klienti se tentokrát těšili z vystoupení Dua Jaroslav, vtipu Čužáka Ryse, zpěvu Magdy Malé, Hanky Křížkové či Stanislava Hložka. „Zpěv Hanky Křížkové miluji a u Standy jsem si uvědomila, jak ten život strašně letí. Vždyť mi ještě nebylo ani čtyřicet, když se mi líbily písničky, které zpíval se Zagorovou a Kotvaldem. V domově je legrace, i když tu nikdo zrovna nevystupuje. Legrace je třeba i se sestřičkami, které jsou velmi milé a vstřícné. Je mi tu hezky,“ říká s úsměvem na rtech Marcela a upozorňuje, že nemá strach z covidu, protože je očkovaná třetí dávkou.
„Na spokojenosti našich klientů si samozřejmě zakládáme a chutná strava se zábavou jsou její nedílnou součástí,“ uvedl pro Vaše Kladno ředitel Domova Miroslav Petrák. „Pro Domov máme i v příštím roce připraveno několik projektů, jež jim zpříjemní pobyt,“ doplňuje radní pro sociální oblast Vladimír Moucha.

Jan  Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí