Kladenský festival piva a vína začne za pět dnů. Pokud jste se cestou přes Rudnou ještě nestavili v dřevěném stánku u hlavního tahu na výtečná žebra, máte šanci to na kladenském festivalu napravit. Originální recepturou si už roky získává stálou klientelu Miloslav Carva.

Proč by k vašemu stánku měli lidé na festivalu zavítat?
Protože jinde si takto zpracované maso nedají (usmívá se). Naložené maso připravuji ve speciálních pecích na dřevě. Servíruji ho s omáčkou, kterou jsem vytvořil speciálně k žebrům. Omáčka obsahuje rajčatové pesto, mixovanou zeleninu, česnek a koření. Celé to jídlo je originální.

V Rudné jste vsadil na prodej originálních jídel v bistru u silnice. Nebylo to velké riziko?
Na originálně zpracovaná masa jsem v Rudné vsadil před čtyřmi roky a samozřejmě bylo to riziko. Naštěstí jsem klientelu zaujal, lidi o mně vědí. K tomu objíždím velké akce, festivaly. A jak jsem přišel na nápad podávat právě žebra? Rád jsem na ně chodil do restaurací. Jenomže málokde mne chuťově uspokojila. Někde je měli vysušená, jinde na nich maso téměř nebylo. 

Jací jsou zákazníci na festivalech?
Vděční, že k pivu dostanou kus výborné teplé flákoty, která je zasytí (směje se).

Jan Murárik

zzebra
Těmhle žebrům odolá jen málokdo...