Písničky od Beatles hrají třicet roků a jsou v tom hraní rok od roku lepší a lepší. Zítra je uslyšíme v zahradě Kladenského zámku. Beatles Revival z Kladenska jsou natolik populární, že mají neustále vyprodáno. O třiceti sezonách i zítřejším koncertu jsme si povídali se šéfem kapely Luďkem Maulisem (49).

V březnu před třiceti roky jste měli první vystoupení v kladenském Klubu 19. Jak dlouho předtím jste písničky Beatles nacvičovali?
Mám pocit, že jsme si tehdy se zákládajícími členy řekli na konci roku 1990, že bychom mohli písničky Beatles začít zkoušet. No a po více než roce jsme si troufli vyjít před publikum.

Hrajete nejen domácímu publiku, ale často i v cizině. Před jakou nejvyšší návštěvou jste koncertovali?
V Polsku několikrát před desítkami tisíc lidí v rámci nějaké akce, nějakého festivalu. Jednou na Silvestra na náměstí ve Varšavě prý bylo kolem sta tisíc lidí. Z takových davů moc odezvy nezachytíte. Odehrajete si své a po vás jdou další. Když hrajeme jenom my, je mnohdy také hodně zajímavá návštěvnost, ale už se dá třeba s publikem spolupracovat, cítíte jejich reakce. Ještě nás nikdo nevypískal (směje se).

Co pro vás znamená hrát v zámecké zahradě?
V kladenské zámecké zahradě je výborný kontakt s publikem. Je zajímavé, že minulý týden bylo v předprodeji prodáno přes pět set vstupenek a dál se prodávají. Přitom nedávno na výbornou kapelu No Name dorazilo do zahrady pět set platících diváků. Tak alespoň stanovíme letošní rekord (směje se). Moc děkujeme městu Kladnu, že nám vyšlo s koncertem v zahradě vstříc. A těšíme se na hosta Petra Jandu.

Hrajete úplně jinak než před těmi třiceti roky?
Samozřejmě. Tenkrát jsme toho uměli hodně málo (usmívá se).

Setkali jste se s Beatles?
Nepotkali jsme se s nimi a já osobně jsem i rád. Třeba bych byl zklamaný, že je to jinak, než si myslím. Nechám si je ve své ideální představě a nechci to měnit.

Jan Murárik