Kladno buduje nové chodníky v Kročehlavech. Součástí projektu je také výsadba nové zeleně

Vedení města zahájilo výstavbu nových parkovišť i kultivaci přilehlého okolí v ulicích Pařížská a Na růžovém poli. Oba projekty by měly být hotové do konce letních prázdnin.

"V ulici Pařížská vybudujeme parkovací pás podél vozovky s přibližně šedesáti parkovacími místy, na který naváže nový chodník a šikmé pěšiny s lavičkami. Tedy v obdobném uspořádání, jako tomu bylo doposud," upřesnil kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Dále zde město osadí nové ohrádky pro popelnice a za vhodných klimatických podmínek proběhne úprava trávníků a výsadba zeleně. Termínově se počítá s dokončením prací do poloviny srpna. 
Výstavba parkoviště v ulici Na růžovém poli by měla začít tuto středu a termín dokončení je plánovaný do konce posledního letního měsíce. Dojde zde k opravě všech chodníků mezi ulicí Na růžovém poli a Arménskou a město rozšíří parkovací plochy ve dvou vnitroblocích (před č. p. 2547 – 2549 a 2550 – 2551).
"Součástí projektu jsou i nové ohrádky pro popelnice a veřejné osvětlení. Dále zde odstraníme staré asfaltové chodníky uprostřed trávníků," dodal Milan Volf. Staré chodníky město z části vymění a zbylé plochy doplní zeminou a zatravní. Město nezapomene ani na výsadbu nové zeleně. 

-red-
Foto: Kg

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí