Letní festival všeho dobrého. Marek Raditsch nabídne krevety a jatýrka

Česko jej zná jako porotce soutěže MasterChef (46), Kladno ho zítra pozná jako mistra svého oboru. Kuchař par excellence Marek Raditsch je totiž hlavní hvězdou Letního festivalu s ochutnávkou všeho dobrého. Ten se koná v zahradě kladenského zámku.

Co se vám okamžitě vybaví, když uslyšíte Kladno?
Okamžitě písnička Kladno, to je to město... Víc nic. A je to ostuda, když Kladno je tak blízko Prahy a já do něj nejezdím. I když, po festivalu se to může změnit. Kamarád mě láká do jedné z kladenských restaurací (usmívá se), snad si už konečně najdu čas a zajedeme do Kladna.

Vaříte pro veřejnost, hosty restaurace, jste v porotě, která hodnotí, jak kdo vaří. Co vy a vaření pro rodinu?
Když jsem doma sám, nevařím (směje se). Když jsme doma všichni, tedy s manželkou a dcerou, snažím se, abychom každý den měli něco jiného, ale pořád zdravě a vyváženě. To už je u nás automatické.

Co jste v rámci kladenského festivalu připravil pro veřejnost?
V prvním vstupu připravíme tygří krevety s omáčkou ochucenou pažitkou, chilli, zázvorem a česnekem. Ve druhém vstupu do programu festivalu naservírujeme kachní játra na briošce s omáčkou z pěti druhů koření a k tomu podáme chutney z manga. Těším se na Kladno.

Jan Murárik
Foto: archiv MR

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí