Na Kladně už je možno zaplatit parkovné i prostřednictvím mobilní aplikace MPLA. Tato služba je komfortním a bezpečným způsobem bezhotovostní platby za parkování na ulici a parkovištích. 

Jedná se o nejrychlejší bezhotovostní platbu parkovného bez hledání parkovacího automatu a drobných po kapsách s možností kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit. Stačí několik kliknutí a parkovací automat budete mít v mobilu, tabletu nebo počítači. Ceny parkovného se nezvyšují. 
Služba MPLA je uživatelsky jednoduchá a přívětivá. Jedná se o nejrozšířenější službu tohoto typu v ČR s více než 35 tisíci transakcí denně. Díky službě MPLA můžete platit platební kartou MasterCard a Visa, palivovými kartami CCS a Axigon (Shell Cards, Euro Oil), kartou MPLA, Twisto kartou nebo lze využít jednorázové platby prostřednictvím Google Pay a Apple Pay. 
V letošním roce se změní také parkovací automaty. Zastaralé přístroje na mince, kterých je na Kladně ke třiceti, postupně nahradí automaty s terminálem na platební karty, možnost platby mincemi ale zůstane zachována. Je pouze na občanech, jaký způsob platby parkovného zvolí. 
První hodina parkování stojí ve všech zpoplatněných úsecích 20 korun, stejná částka platí i pro každou započatou následující hodinu s výjimkou náměstí Starosty Pavla, kde jde o dvojnásobek. V okolí nemocnice a na Poštovním náměstí lze parkovat po dobu 20 minut zdarma, v ulici Vašatova (mezi Kleinerovou a Tyršovou ulicí) je pak bezplatných 15 minut.
Více informací získáte na webové adrese www.mestokladno,.cz

-red-