V Divadle Lampion dnes začíná loutkový festival Amplion

Divadlo Lampion zve ode dneška přes celý víkend na třetí ročník mezinárodního loutkového festivalu AMPLION.

O zahájení na náměstí Starosty Pavla se postarají artisté souborů V.O.S.A., Long vehicle cirkus a herci Divadla Lampion. Poté kapela Žampion zahraje oblíbené písně Lampionu. V sobotu i v neděli se diváci mohou těšit na představení pro děti všech věkových kategorií. Namátkou jmenujme například inscenaci Chronoškriatkovia Bratislavského bábkového divadla, která je určena divákům od 5 let či Dinoperu souboru KHWOSHCH, která je pro diváky starší 12 let.
Ze Slovenska se na festivalu představí i Bábkové divadlo Žilina, které uvede inscenace Kozliatka a Bajky. V letošním roce bylo do programu zařazeno i scénické čtení knihy Matěj a Zebra autora Matouše Danzera.
Divadlo Lampion zařadilo na festivalový program svou novinku Malý Strom v režii Jakuba Šmída, která měla premiéru v únoru. Jako každý rok, tak i letos budou moci diváci hlasovat o nejoblíbenější inscenaci. Vítěz bude vyhlášen na slavnostním zakončení po koncertě kapely Bombarďák v neděli v podvečer a odnese si cenu, kterou vytvořila výtvarnice Divadla Lampion Barbora Voldrábová.

-red-

progr


Počasí Kladno

Předpověď počasí