Jitka Zelenková dnes zazpívá na Kladně seniorům

Město Kladno a jeho primátor Milan Volf se připojili k Mezinárodnímu dni seniorů. V kulturním domě na Sítné připravili pro naši nejstarší generaci taneční i poslechové odpoledne (14.00 hod.) plné známých hitů. Mnoho z nich zazpívá také Jitka Zalenková. 

Co se vám vybaví, když se řekne Kladno?
Především se mi vybaví skvělý trumpetista Václav Týfa, který tam dlouhé roky žil. Byl to vynikající muzikant, se kterým jsem řadu let pracovala v kapele Karla Gotta.
  
Vzpomenete si, kdy jste na Kladně zpívala poprvé?
Vzhledem k tomu, jak dlouho zpívám, by byl spíš zázrak, kdybych si to pamatovala. Ale vracím se do Kladna ráda. A to nejen proto, že je to jen kousek od Prahy. 

Jaké je kladenské publikum, v čem je jeho specifičnost?
Kladenské publikum bylo vždycky fajn, ale nic typického, čím by se vyznačovalo, mě opravdu nenapadá. Každopádně se moc těším, že si společně i tentokrát užijeme příjemné odpoledne.  

Které hity od vás kladenské publikum uslyší, a která z vašich písní přímo vybízí k tanci?
S kapelou zahrajeme určitě písničky jako Ty mně smíš i lhát, Máme si co říct, Mít svůj kout nebo Rád a řadu dalších. Mám ráda vystoupení, kde posluchači mohou projevit své emoce nejen potleskem, ale právě třeba tancem. Najednou jsou tak nějak víc se mnou. Takže se moc těším, že si s námi v sobotu zatančí třeba i na pomalé písničky. Přece jen se zaměřuji hlavně na milostné balady, takže to je většinou ploužákové tančení. 

Jan Murárik
Foto: Lenka Hatašová


Počasí Kladno

Předpověď počasí