Zastupitelé města Kladna schválili rozpočet na letošní rok ve výši 2,55 miliardy korun. Neporoste jízdné MHD, město nezdražilo ani další služby a poplatek za komunální odpad letos nevybírá dokonce vůbec.

 „Dopady energetické krize na Kladně i přes krkolomné kroky vlády zatím zvládáme a děláme vše, co je možné, aby to občané na službách poskytovaných městem co nejméně pocítili,“ prohlásil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).
„Město Kladno má obrovské investice a většinu z nich hradí z vlastních peněz. Celková výše úvěrů a financování investic je naprosto v pořádku. Pro porovnání, v roce 2015 činila splátka úvěrů 16,6 procent příjmů města z rozpočtového určení daní. Letos je to pouze 5,4 procent a v roce 2026 to bude 5,33 procent. Navíc vysoká inflace seřízla hodnotu peněz i relativní hodnotu zadlužení,“ uvedl náměstek primátora Přemysl Mužík (Volba pro Kladno) a upozornil, že do rozpočtu se zatím nepromítly dotace do městské pokladny v celkové výši zhruba 850 milionů, o které bude radnice žádat nebo jsou už alokovány, ale teprve budou schvalovány.

-red-