Strážníci mají i díky výcviku „ocelové“ nervy a chladnou hlavu

Hlídky kladenských strážníků se čím dál častěji setkávají s arogantním jednáním doplněného vulgárními nadávkami. Často je ze strany přestupců krůček k fyzickému napadení hlídky. V tu chvíli strážníci zúročují své dovednosti a znalosti, získané při pravidelných kurzech sebeobrany a řešení krizových situací.

V těchto dnech zažili další případ vulgárního napadení. Řidiče nákladního vozidla vyzvali k předložení dokladů k řízení motorového vozidla. Muž se jak na povel začal chovat arogantně a strážníky počastoval vulgárními nadávkami. Ti jej řádně poučili o tom, jakého přestupku se dopustil, a jaké bude řešení. Sepsali oznámení o podezření ze spáchání přestupku. Řidič byl poučen, že se může na místě k celé události písemně vyjádřit. To odmítl a sdělil, že je negramotný, neumí se podepsat a na místo podpisu vepsal tři křížky.
Záznam chování strážníci postoupili k vyřešení správnímu orgánu. Na základě prohlášení řidiče o vlastní negramotnosti prošetří správní orgán legálnost vydání jeho řidičského oprávnění.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí