Uplynulý víkend byl pro motorizované i pěší hlídky Městské policie Kladno obzvláště náročný. 

Během Kladenského festivalu museli strážníci zajistit lékařské ošetření jednomu z návštěvníků, který to přehnal s konzumací alkoholu. Když hlídka muži poskytovala pomoc napadl ji jeden z návštěvníků. Hlídka proti muži použila donucovací prostředky a tím útoku zabránila. Až na tento incident proběhl festival bez větších problémů a všichni si užili jak ochutnávku piva a vína, tak bohatý kulturní program.
V sobotu hlídky dohlížely na bezpečnost a plynulost dopravy v okolí sportovní haly na Sletišti, kde se uskutečnila taneční soutěž. Strážníci pomáhali řidičům s parkováním. Jednání hlídek na místě ocenil poděkováním nejeden řidič. I zde však musela hlídka podat pomocnou ruku. Jedna z mladých soutěžících neunesla vypětí tanečního zápolení a před sportovní halou zkolabovala. Strážníci jí poskytli první pomoc a přivolali lékaře. Ten mladou tanečnici na místě ošetřil a předal do rukou otce.
V neděli pak hlídky zajišťovaly plynulost a bezpečnost dopravy při oslavách narozenin obchodního domu Central. Během oslav byla část ulice Petra Bezruče zcela uzavřena. Hlídky dohlížely na veřejný pořádek jak venku, tak uvnitř obchodního domu. Hlídka, jenž prováděla kontrolní činnost uvnitř, pomohla muži, který upadl na eskalátorech.

 

-red-