Kladenské školky mají jako první v republice k dispozici unikátní reflexní vesty s aktivními světelnými prvky.

Všechny kladenské školky si od zástupců městské policie a Statutárního města Kladna v těchto dnech přebírají celkem 440 kusů moderních reflexních vest. Investice za více než milion korun kladenským dětem zajistí větší bezpečnost při procházkách městem, a to především díky světelnému LED systému, který u běžných reflexních vest chybí. 
Od klasických se liší svými aktivními světelnými prvky, které napomáhají větší viditelnosti například v brzkých ranních hodinách, v mlze nebo při zhoršeném počasí. „Tyto dětské vesty vypadají prakticky stejně jako ty, které nosí naši strážníci. Jsou vyrobeny i ze stejného materiálu, který je mimo jiné nehořlavý. Jsme první v republice, kteří budou tyto vesty pro školky mít a vesty dostane i dětský rehabilitační stacionář Zvonek v Kročehlavech,“ zdůrazňuje Michal Strieborný, ředitel Městské policie Kladno.
Kladno nepodniká krok do neznáma. Moderní vesty se světelnými prvky už používají městští strážníci. „Mají s nimi skvělé zkušenosti. Díky světelnému systému vest jsou strážníci mnohem lépe zpozorovatelní třeba na přechodech i při horší viditelnosti a od občanů na to máme velice pozitivní zpětnou vazbu. Proto jsme chtěli, aby byly stejně dobře vidět i děti na procházkách se svou školkou. Nápad jsme od začátku konzultovali s primátorem Kladna Milanem Volfem, který nám dal zelenou, protože to napomůže zvýšit bezpečnost dětí, což je moc důležité,“ dodává ředitel.  Vesty vydrží na jedno nabití průměrně deset hodin intenzivního provozu.

-red-
Foto: město Kladno