Kladeňáci sdíleným elektrokolům přichází čím dál tím víc na chuť.  Oproti loňsku je počet jjeich výpůjček zhruba dvojnásobný.

V září překročil počet půjčených kol číso 12 tisíc a v říjnu jich bylo téměř 10 tisíc. I proto má město Kladno v příštím roce v plánu navýšit počet strojů ze současných 120 na 160. Přibýt by mělo také deset nových dobíjecích stanic. „Jsme připraveni na přistoupení dalších vesnic v těsném sousedství Kladna. V systému sdílených elektrokol je už nyní Velké Přítočno, odkud jsem zaznamenal velmi pozitivní ohlasy. Vážný zájem projevily například Vinařice, kam už nyní na elektrokolech jezdí místní především ze Švermova. Jedná se o moderní, praktický a ekologický způsob dopravy a službu občanům. Věřím, že si to postupně uvědomí také v dalších okolních obcích,“ prohlásil primátor Milan Volf.
Letos budou e-kola v ulicích až do konce prosince a v lednu je čekají posezonní servisní opravy. Nepříjemností tohoto roku byla zvýšená míra vandalismu, a tak společnost nextbike musela zvýšit verifikační poplatek pro nové uživatele z 50 na 300 korun s cílem vytvořit dostatečnou vstupní bariérou pro ty uživatele, kteří se registrují pouze za účelem zneužívání služby a kola často ničí. Vstupní poplatek 300 korun samozřejmě uživatelé mohou projezdit, nejde o platbu navíc. Změna se netýká již registrovaných uživatelů, kterých už je téměř 11 tisíc. Nejvíc si lidé půjčují e-kola ve stanicích Sletiště, Sítná a Cyrila Boudy.

-red-