Psovodi kladenských strážníků se zúčastnili charitativní akce boxerského klubu v Rakovníku. Letos bylo cílem vybrat finanční prostředky na podporu dvanáctileté Kristýnky, která trpí vzácným onemocněním.

V České republice je nyní jediná, která má diagnostikovanou Leukodystrofii s úbytkem bílé hmoty. K těmto problémům se ještě přidal mozečkový syndrom. To znamená, že bez pomoci rodičů se o sebe sama nedokáže postarat. Dívka je proto upoutaná na vozík. Lékaři v Amsterdamu tuto nemoc zkoumají a již zahájili výzkumnou léčbu. Do té byla vybrána i Kristýnka. Bohužel, její stav se nezlepšil. Její rodiče se snaží hledat pomoc, kde se dá. Letos poprvé zkusili neurorehabilitační pobyt. Výsledek byl úžasný a rodiče věří, že pravidelné rehabilitace by jí pomohly. Bohužel jsou pobyty v rehabilitačním zařízení nákladné a rodina nemá dostatek financí.
Pomocnou ruku podali také rakovničtí boxeři. Ti uspořádali charitativní akci, během které diváci mohli vidět v ringu deset zápasů. Mezi borci se předvedli zástupci Armády České republiky, praktický lékař, řidič sanitky, učitelka mateřské školy, umělkyně a klavíristka a také strážník čekatel Městské policie Kladno. Během doprovodného programu svou práci představili psovodi strážníci Vít Heřman a Miroslav Šůs a s nimi čtyřnozí parťáci Hanička s Malinoisem.
Kristýnka nebyla jediná, které se v rámci této akce dostalo pomoci. Boxeři ještě předali balíčky s věcmi pro novorozenecké oddělení rakovnické nemocnice. Část finančních prostředků si sama získala také Kristýnka. V aukci se vydražil obraz, který namalovala. Nový majitel obrazu přispěl čtyřiceti tisíci korun. V závěru večera boxeři předali do rukou rodičů dívky výtěžek z celé charitativní akce. V letošním roce se podařilo získat částku převyšující dvě stě tisíc korun.

 

-red-