Městské divadlo Kladno (MDK) ze své bohaté prosincové nabídky má pro diváky pět prosincových tipů. Vydejte se za zajímavými zážitky a užijte si příjemný večer v dobré společnosti. Všechna uvedená představení začínají v 19 hodin.

Stalinův poslední western – 4. prosince.
Hru napsal speciálně pro Městské divadlo Kladno Miroslav Hanuš, který vycházel ze skutečných historických událostí a postav. Čeká vás mrazivá až krutá groteska plná toho nejčernějšího humoru, jejíž autor našel způsob, jak se zlu vykloubené doby a jejích postav konečně vysmát. Před představením bude mít v sále MDK úvodní slovo autor a režisér inscenace Miroslav Hanuše, po představení pak následuje beseda s tvůrci a herci.

Eva tropí hlouposti – 5. prosince.
Retro komedie podle humoristického románu Fan Vavřincové (mimo jiné autorky scénáře k seriálu Taková normální rodinka) zaručuje skvělou zábavu! Tento námět můžete znát hlavně díky stejnojmennému filmovému zpracování, ve kterém v režii Martina Friče zářily hvězdy jako Nataša Gollová a Oldřich Nový. U nás v titulní roli září Barbora Hron Vovsíková, jako teta Pa se představí Jaromíra Mílová.

Přelet nad kukaččím hnízdem - 9. prosince.
Příběh má sice předobraz v románové předloze, proslavil jej ale zejména film Miloše Formana. V sobotu 9. prosince můžete vidět jeho kladenskou divadelní premiéru.

Klíčovou dírkou – 20. prosince.
Slavná britská komedie plná absurdit nenechá vaše bránice v klidu! A o co vlastně jde? Doktor Prentice je pěkné kvítko, a tak se slečna Barcleyová ocitne nahá ukrytá v jeho kanceláři. Následuje sled šílených pokusů, jak celou situaci zachránit. Dramatik Joe Orton využívá principy klasické situační a konverzační komedie, dovedl je však do zcela nevídaných končin. Zavítejte do světa humoru a absurdity!

 

-red-
Foto: MDK