Jiří Klesnil: Mítink je tradičně podívanou pro všechny věkové kategorie

Zítra startuje prestižní atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály (Sletiště, 14.00 hod.). Zajímalo nás, na které disciplíny zve návštěvníky Jiří Klesnil, předseda pořádajícího klubu A.C. TEPO Kladno.

Minulý týden jste dokázali získat oštěpařku Báru Špotákovou. Na které disciplíny, kromě ženského oštěpu, se mají fanoušci atletiky na Sletišti zítra těšit?
Ze sta závodníků z pětatřiceti zemí jistě každého nějaký zajímavý výkon zaujme. Osobně se těším na patnáctistovku mužů. Ta je hodně nabitá. Čekáme v ní světové časy. Tyhle závody mají na Sletišti skvělou atmosféru. A v neposlední řadě musím připomenout, že loni se díky výkonu v Kladně dostal na olympiádu do Tokia Novozélaňďan Nick Willis , který tak mohl startovat na pátých Hrách!

V kouli zřejmě neuvidíme zraněného Tomáše Staňka...
Necháváme si malou rezervu, že by mohl v Kladně startovat. Ale i tak je letošní koule zajímavá. Největší hvězdou je Němec David Storl, mnohonásobný medailista z olympiád i mistrovství světa a Evropy.  Ten umí poslat kouli přes dvaadvacet metrů. Kvalitní disciplínou bude jistě i disk mužů včetně kladenských závodníků Voňavky a Procházky. Velice nabité je také kladivo mužů. V něm má osobáky přes pětasedmdesát metrů hned několik závodníků. O start v kladivu u nás je ve světě takový zájem, že jsme byli nuceni kvůli omezenému počtu startujících, začít odmítat. Ve výšce mužů upozorním návštěvníky mítinku na Syřana Ghazalu, jenž startuje v barvách našeho klubu a má stříbro z mistrovství světa. Nesmím zapomenout na kouli žen, kde bychom mohli vidět výkony kolem dvaceti metrů.

V Kladně jsou populární sprinty. Na která jména nás nalákáte?
Třeba na naše nejlepší čtvrtkařky Ladu Vondrovou či Terezu Petržílkovou a našeho olympionika Tomáše Krska.

Na Sletiště jistě zavítají rodiče s dětmi. Je pro nejmenší návštěvníky připravená zábava?
Doprovodný program pro děti je samozřejmostí (usmívá se). A v jeho rámci je čeká překvapení. Mítink je tradičně podívaná pro všechny věkové kategorie.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí