Rozsvícení vánočního stromu v Kladně se koná v sobotu v 18.00 hodin. Program kladenského adventního víkendu přineseme zítra. Kolem Kladna strom někde rozsvítí už dnes.

Obcí, kde se rozhodli nečekat na první adventní víkend, jsou například Lidice. Program slavnostního rozsvícení vánočního stromu tam začíná dnes v 17.00 hodin.
Stejný den, tedy dnešek, si k rožnutí vánočního stromu zvolili ve městě Unhošti. Pod záštitou Domova dobré vůle Slunce startuje adventní trh v 17 hodin, rozsvícení s ohňostrojem je na pořadu dne v 18.30 hodin.
V sousedním Buštěhradě je slavnostní akt s vánočním stromem spojen s Adventním jarmarkem na zámeckém nádvoří (sobota, 15 – 19 hodin). Ve Velké Dobré strom rozsvítí zítra na náměstí u školy. Začátek adventního programu s vánočními stánky je stanoven na 17. hodinu. Ve Hřebči zvolili zahájení adventu formou prodejního vánočního trhu v sále kulturního domu. Trh se koná dva dny. Dnes od 14 do 19 hodin, zítra od 8 do 12 hodin. Ve Starých Splavech dojde ke slavnostnímu aktu s vánočním stromem u hasičárny zítra po 17. hodině, kdy začíná slavnostní program adventního víkendu.
Na neděli 27. 11. nechali rozsvícení stromu v Brandýsku, Smečně, Kamenných Žehrovicích, Tuchlovicích a Libušíně. Na většině těchto míst začne slavnostní program na návsích či náměstích v 17 hodin. Ve Smečně je v zábavním programu zahrnut i Mikuláš s čertem. V Tuchlovicích startuje vánoční jarmark v neděli ve 14 hodin.

 

Jan Murárik
Foto: město Buštěhrad