
Hromada různých řízků v různých variacích na vás čeká ode dneška do neděle v restauraci Sleťák. Lahůdkovou klasiku má na svědomí šéfkuchař Aleš Náprstek.
Tématickou akci jste pojmenovali Řízkování. Proč právě řízky?
Protože lidi na pojem řízek slyší. Je to klasika, která když se dobře připraví, chutná snad všem. Věřím, že uděláme radost velkému množství zákazníků. A ty, kteří se k nám nedostanou ve všední den, čekáme o víkendu.
Které řízky obzvlášť doporučíte?
Smažené paličky, cikánský řízek nebo naši novinku, sladký řízek s tvarohem.
To je maso obalené v cukru a tvarohu?
To je hodně zajímavá záležitost. Je ze dvou kusů toustového chleba. Jeden se potře tvarohem, druhý džemem, přiložíte je k sobě a namočíte do smetany s trochou pudinku. Celé je to obalené ve skořicové strouhance. Překvapilo mě, jak je to dobré. Přijďte ochutnat.
Jan Murárik
Pro chlapy je tu jeden "cikán"