Další ročník populárního turnaje hokejbalových veteránů je tady. Masters Cup Kladno 2016 začíná v sobotu ráno. Už tradičně se odehraje na hřišti hokejbalové Arény.

Opět fanoušci starého dobrého hokejbalu uvidí zajímává jména, či lépe řečeno bývalé velké kladenské hvězdy tohoto sportu. Ovšem ta největší, Libor Smetana, organizátor turnaje a výtečný gólman, se přímých bojů znovu zúčastní pouze v roli sudího. „Zachytám si až při srpnovém mezinárodním Masters, které také organizujeme. Teď si to pohlídám, aby všechno klapalo. To bych jako hráč nemohl, byl bych nervózní,“ vysvětluje populární „Smeták“. 

Z osobností můžeme na hřišti očekávat například Tyburce (na snímku), Procházky, Sýkoru, Kruliše, Romana, Januse, Honického, Náprstka, Nováka, Buška, Fíka, Kotlára, Čokyho, Seidla či Marcinka. Startují hráči ve věku od 35 let (letos dosažených). Kdo chce, může nastoupit bez helmy.

Sobotní rozpis turnaje:

Skupina A: TŘEBÍZ, RANGERS, ECKG, NOVÉ STRAŠECÍ 

Skupina B: HVĚZDA 89, DELTA/SPARTA, LIBUŠÍN WINGS, Hvězda ŠVERMOV 

8 hod. TŘEBÍZ - ECKG

9 hod. RANGERS - NOVÉ STRAŠECÍ

10 hod. LIBUŠÍN - ŠVERMOV

11 hod. HVĚZDA 89 - DELTA/SPARTA

12 hod. NOVÉ STRAŠECÍ - TŘEBÍZ

13 hod. ECKG - RANGERS

14 hod. HVĚZDA 89 - ŠVERMOV

15 hod. DELTA/SPARTA - LIBUŠÍN

16 hod. ECKG - NOVÉ STRAŠECÍ

17 hod. RANGERS - TŘEBÍZ 

18 hod. HVĚZDA 89 - LIBUŠÍN 

19 hod. ŠVERMOV - DELTA/SPARTA

Čas prvního nedělního čtvrtfinále určí pořadatel po odehrání sobotní porce utkání. Hrací doba ve skupinách je 2 x 12 minut čistého času. V play off pak 3 x 10, nerozhodný stav posunou k vítězi samostatné nájezdy. Přibližný čas finálového zápasu pořadatel odhaduje na čtvrtou hodinu odpolední. 

Tresty se udělují ve výši 2, 5 a 10 minut. „Kouření je zakázáno jak na střídačkách, tak v kabině. Porušení zákazu bude tvrdě trestáno. Případné disciplinární tresty budou posuzovány dle závažnosti ředitelem turnaje. Doufám, že k ničemu takovému nedojde a turnaj si užijeme ve výborné náladě. Předem hlásím, že na případné návrhy jestli by někdo nemohl hrát dřív nebo později, než je určeno, odpovídám NE! Program je pevný a měnit se nebude,“ říká s úsměvem neoblomný Smetana. 

Jan Murárik