Třetina superligových kol je za námi a v 8. dějství se Kladno střetne s pražskou Spartou. Oba týmy mají po sedmi odehraných zápasech shodně 6 bodů.

Sparta po společném sestupu s Kladnem v roce 2011 ihned vyhrála 1. ligu a vrátila se do nejvyšší soutěže. V ročníku 2012/2013 neuspěla v baráži, ale nesestoupila díky fúzi s SSK Future. Poslední tři sezony se Pražané vždy probojovali do play off, ale pokaždé vypadli ve čtvrtfinále. V loňské sérii dokázali potrápit pozdějšího mistra z Chodova, kterému podlehli 2:4 na zápasy.
Sparta sází na hráče, kteří v ní působí dlouhodobě, a každoročně ji táhnou (Svatoš, Marvánek, Časar a Vrána). Do sestavy pak čím dál tím výrazněji promlouvají i mladíci jako jsou Jaroš, Pruner nebo Zouzal. Před letošní sezonou Sparta ulovila střelce ze sestupujících Vinohrad Milana Bínu. Ten potvrzuje svoji pověst a po sedmi kolech je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem týmu (7+4). 
Kladenští v posledním domácím utkání nestačili na brněnské Buldoky, kterým podlehli těsně 3:4. Náladu si spravili pod Ještědem. V souboji s Libercem byli produktivnější a přivezli si tři body za výhru 8:6. Nejproduktivnějším hráčem Kanonýrů je prozatím Tomáš Nushart se 14 body (8+6) a v závěsu za ním jsou jeho spoluhráči z útoku Riebauer s Klápou.

 - tl -

Foto: KL