Právě prožíváme poetické dny. Že o tom nejste přesvědčeni? Od 13. 11. do konce listopadu běží napříč republikou 18. ročník festivalu Den poezie, v knihovně J. Mahena opět funguje poeziomat a Městská knihovna Kladno vás zve na recitál a workshop Ing. Vladimíra Soldána Ph. D.

Poezie dokáže mluvit o všem, co nás obklopuje - stejně jako film nebo divadlo a kdo jiný by nás s ní lépe dokázal seznámit než uznávaný recitátor a letošní vítěz Mezinárodního festivalu poezie Ing. V. Soldán Ph. D. Bývalý dopravní pilot, nyní sekční ředitel jednoho státního úřadu a přednášející na vysoké škole, přednese literární texty K. Šiktance, J. Wolkera nebo E. Hemingwaye a dalších. V následné interaktivní spolupráci rozebere interpretační techniky - slovní i mimoslovní výrazové prostředky a příklady jejich použití při studiu textu. Hudební doprovod: konzervatoristka Bc. Jana Zeráková.

Akce se koná 30. 11. v Městské knihovně Kladno, Čítárna, Nám. Sítná 3106, Kladno od 18.30 h. Vstup zdarma. Rezervace míst je možná na 312 258 914.

- red -