Na lezecké stěně Kladno - Koněv o víkendu proběhne otevřené Mistrovství ČR v průmyslovém lezení.

Singing Rock STEEL je unikátní závod, který poskytuje skvělou příležitost výškovým pracovníkům, hasičům, záchranářům, speleologům a také zkušeným amatérům porovnat své síly a dovednosti. STEEL je jednou z největších soutěží tohoto typu na světě a jedinou v České republice a závodníci přijíždějí z mnoha různých zemí (Slovensko, Polsko, Německo, Rusko, Turecko, Španělsko, Rumunsko, Maďarsko). Letos se zúčastní například i profesionální hasičský sbor z anglického Londýna, London Fire Brigade.
Závod se bude konat na kladenské lezecké stěně a ve výcvikovém středisku pro pracovníky ve výškách Polygonu Singing Rock. Přihlášených je téměř sto závodníků, kteří budou v sobotu soutěžit v závodu jednotlivců, a to hned ve čtyřech disciplínách. Ty prověří jejich schopnosti, dovednosti, ale i rychlost a přesnost při výstupu a sestupu po laně a dalších lanových technikách (například lezení po stožáru, překonávání překážek, nahazování lana do výšky, přesná manipulace s drobnými předměty ve výšce apod.).
V neděli se pak více než 20 tříčlenných týmů utká v plnění úkolu, při jehož plnění zapojí jejich schopnost dobře plánovat a vymyslet správnou strategii, stejně tak jako prověří jejich schopnost komunikovat a spolupracovat.
Závod začíná v 8.30 hod. představením disciplín a vstup je volný.

- red -

Foto: SRS