Říkají si Pady a Plody a taneční show se valí jak odbrzděná lokomotiva. Michal Padevět, kladenský učitel i tance s Janou Plodkovou jsou mezi čtyřmi posledními páry StarDance. Zítra večer jim fanoušci nejen Kladenští opět budou držet palce a posílat své "hlasy". 

Jak se cítíte po posledním kole den před dalším?
Na poslední kolo jsem naposledy pomyslel, když jsem si z tance poprvé v životě v neděli stříhal na chodidlech puchýře (směje se). Na každém po dvou... Teď už jsem komplet v pořádku, Jana také, tak myslíme jen a jen na zítřejší vystoupení. 

A jak jste připraveni?
Dobře (směje se).

To jste pokaždé...
Ale teď už fakt dobře... Máme slowfox a jive. V jive má Jana před sebou třicet vteřin sólo, což je povinná délka. Co se slowfoxu týče, měli jsme z něj větší strach, ale nakonec jsme se shodli, že je pro nás lehčí než minule ten quickstep. Jive bude z poloviny rock ´n ´roll. 

Co můžete a nesmíte prozradit tentokrát?
Nesmím prozradit obutí Jany, které bude zřejmě trochu jiné. Nechci říct podobu šatů a můžu jen naznačit, že zatančíme na známou písničku od Franka Sinatry. 

Na co se při vašich vystoupeních zítra mají fanoušci hlavně zaměřit?
Slowfox bude v našem podání velice ladný. V jive předvedeme velmi hravý tanec a doporučuji se soustředit na Janino sólo a na závěr tance.

Jan Murárik

Foto: archiv MP