Zhruba třicet prodejních stánků, výtvarné dílny pro děti, koncerty, odpolední filmové promítání i módní přehlídka s dražbou zajímavých modelů. To je několik bodů bohatého programu, který bude poslední adventní sobotu 17. prosince od 9.30 hod. až do večera probíhat v kině Sokol. Akce je součástí iniciativy za oživení kina. 

„Je to skvělá možnost, jak nakoupit drobné nápadité dárky pro své blízké, pobavit se a užít si zajímavý kulturní program, a ještě si v klidu vypít svařák či teplý cider, zatímco se děti budou dívat na pohádku nebo tvořit v dílnách,“ láká na program jeho organizátorka Alžběta Bitnarová.

Na trzích své zboží nabídnou obchůdky a nezávislí tvůrci především z Kladna a přilehlého okolí. Návštěvníci tu seženou například originální oblečení, dekorace, šperky, kosmetiku, perníčky i pochoutky z čokolády atd. „Pořádáme první ročník, ale zájem stánkařů je veliký, každý si tu určitě vybere. Doufáme, že se tento originální adventní jarmark stane hezkou tradicí,“ doplňuje Alžběta Bitnarová.

Zájemci si budou moci originální dárek pro své blízké i sami vyrobit na některé z výtvarných dílen (malování perníčků, výroba vánočních ozdob, lucerniček, tvoření přáníček, atd.).

Doprovodný program odstartuje v 10 hodin pěvecké vystoupení žáků ZUŠ Moskevská z Rozdělova. Naváže na ně kladenský komorní soubor Gemini musicales. Na odpoledne je připravena beseda se spisovatelkou Biancou Bellovou, která představí svůj nový – a hojně diskutovaný – román Jezero.

Pro dětské návštěvníky se bude od 15.30 hod. promítat pásmo pohádek pro děti od 3 let Hvězda betlémská. Na ně naváže módní přehlídka designového oblečení a „secondhandových“ modelů s charitativní dražbou na podporu kina Sokol, a večerní program – od 18.30 hod. živá báseň Klubu múz a od 19.00 hodin koncert kladenských písničkářů Johnnyho, Vojty Kouřimského a Ivana Kubáta.

Ve foyeru bude možnost občerstvit se u nově zrestaurovaného baru s nabídkou teplých a studených nápojů pro děti i dospělé.

Vstup na trhy je zdarma. Dobrovolné příspěvky budou použity na kulturní obnovu kina Sokol. Vstupné na promítání pohádek a večerní koncert je 30 Kč.

Program adventních trhů 

10:00 pěvecká vystoupení žáků ZUŠ Rozdělov

11:30 komorní soubor Gemini musicales

14:00 Bianca Bellová představuje svůj román Jezero

15:30 pásmo animovaných pohádek pro děti Hvězda betlémská

17:00 vánoční módní přehlídka

18:30 živá báseň (Klub múz)

19:00 koncert písničkářů Johnny, Vojta Kouřimský, Ivan Kubát

- red -

Ilustrační foto: Halda