Lépe řečeno dvě nové a jedna staronová. Na jeviště Městského divadla Kladno se totiž vrací Jan Krafka. S ním herecký soubor posílí Tomáš Hron a Michal Maléř.

„Věřím, že všechny tři kladenské publikum vezme za své. V Honzovi se vrací navíc známá tvář, na kterou se do divadla chodívalo,“ říká nový umělecký šéf Jaroslav Slánský.

Jan Krafka (51) strávil v kladenském divadle dlouhých 23 let. Od roku 2013 je na volné noze. V divadelním světě odehrál na 150 činoherních (Wherter, Claudius, Othello, Porthos, Podkolatov…) či muzikálových postav (Bejby, Joe-Josefína…). V televizi jste ho mohli spatřit v titulech Policajti z centra, Expozitura II., České století. Zpívá a hraje na kytaru, saxofon, trubku a bicí.

krafka

Foto: archiv divadla

Michal Maléř (27) absolvoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, prošel divadly v Chebu a v Plzni. Poslední čtyři divadelní roky strávil v Liberci. Tam okamžitě zaujal v rolích Mulligana v Penzionu pro svobodné pány a Petruccia ve Zkrocení zlé ženy. Hrál Tituse v Testosteronu, hře, kterou si oblíbil i kladenský divák. Postavy v jeho podání mají nádech humoru i sebeironie. Zahrál si v americkém filmu Poslední rytíř.

michalmaler

Foto: Divadlo Liberec

Tomáš Hron (24) divadelní kariéru začal v jihlavském gymnáziu, kde prošel několika divadelními soubory. Jedním z nich je i soubor NUM, ve kterém působí dodnes. Studuje herectví na pražské DAMU. Zajímá ho i režie.

tomashron

Foto: archiv TH

Jan Murárik