Soubor kladenského divadla na konci roku nezahálí. Za sebou má první čtené zkoušky dvou nových inscenací! Uvede je v příštím roce a slibuje silně „výživné" komedie.

Tragikomedii Umřít smíchy sice uvidíme poprvé až 4. února a Poručíka z Inishmoru o týden později, ale pracovat na nich se musí s dostatečným předstihem. V těchto dnech mají herci za sebou první čtené zkoušky.

„Oba současné tituly (vznikly v 80. a 90. letech minulého století, pozn. red.) se od sebe poměrně dost liší. Zejména z hlediska žánru a stylu. Oba mají ale společné vysoké nároky na herecké schopnosti a možnosti souboru. Pokud máte rádi výživné činoherní divadlo, máte se na co těšit," slibuje dramaturgyně divadla Kristýna Čepková.

Autor Poručíka z Inishmoru Ir Martin McDonagh patří mezi nejúspěšnější a nejvíce ceněné dramatiky na světě a velké oblibě se těší i u nás. V kladenském divadle jeho drsnou komedii režíruje Josef Kačmařík.
Hru Umřít smíchy sám polský autor, dramatik a scenárista Jack Janczarski nazval tragikomedií. V Kladně ji uvidíte v komorní scéně v hlavních rolích s Vladimírou Benoni a Anežkou Rusevovou. Režie se ujal Jaroslav Slánský, umělecký šéf divadla.

red

divadlo2

Čtená zkouška Poručíka...

divadlo3

režisér Jaroslav Slánský