Doslova revoluce v promítání filmů se chystá v kladenském Kině Hutník. Nejen o novince, která nemá v Česku obdoby, ale i o nejúspěšnějších filmech a filmových očekáváních začátku tohoto roku jsme si povídali s provozovatelem kina Pavlem Volfem.

Předpokládám, že nejúspěšnějším filmem za rok 2016, jako ostatně všude jinde v Česku, je snímek Anděl Páně 2...
Samozřejmě. U nás zhruba o třetinu v návštěvnosti překonal do té doby veleúspěšnou Lídu Baarovou. Ta měla premiéru loni v lednu. Ale i zbytek roku byl pro nás oproti minulým rokům úspěšný. I kvůli velkému úspěchu necháváme Anděla na programu několik promítacích dní i v únoru. To nebývá v kinech obvyklé, aby se film z konce minulého roku ještě tolikrát promítal i v roce dalším. 

Loni v lednu byla hitem Lída Baarová, letos žádný film v lednu tak diváky nelákal?
Žádný vyložený hit letos v lednu do kin nepřišel. Hodně si slibujeme od Padesáti odstínů temnoty, které jdou do kin druhý únorový čtvrtek. A v březnu má premiéru Jan Masaryk, který se může stát podobným hitem jako byla Baarová. 

Vedle filmových premiér chystáte pro návštěvníky Hutníku absolutní lahůdku, instalaci nejmodernějšího promítacího plátna i přístroje. Co si pod těmito pojmy máme představit?
Nejpozději koncem března nabídneme divákům čtyřikrát kvalitnější obraz než jaký u nás vidí v současné době. Začneme promítat na nové moderní "plátno" v rozlišení 4K. Tenhle konkrétní přístroj budeme mít jako první v republice. Už jsem ho objednal, ale dřív než v březnu ho fyzicky asi nedostaneme. 

Když se podíváte do dlouhodobého programu distributorů filmů, jaká novinka by mohla vyjít na první promítání ve 4K?
Vidím to na nové Šmouly.

Jan Murárik 

Nejúspěšnější filmy v Hutníku za uplynulý rok

1. Anděl Páně

2. Lída Baarová

3. Bezva ženská na krku

4. Dítě Bridget Jonesové 

5. Teorie tygra

6. Lichožrouti

7. Tajný život mazlíčků

8. Trollové

9. Fantastická zvířata a kde je najít