Ples města Kladna dnes zažije premiérové vystoupení herečky Jany Plodkové a tanečníka učitele Michala Padevěta. Od finále StarDance v prosinci loňského roku se spolu na tanečním parketu totiž setkají poprvé! Proč měli tak dlouhou pauzu a co si na ples připravili za vystoupení, s tím se Vašemu Kladnu svěřil populární kladenský kantor.

Proč o vás dvou nebylo od StarDance slyšet?
Nemohli jsme spolu vystupovat, protože Janě až koncem ledna lékaři sundali z ruky sádru. A Jana měla málo času, takže naše první společné vystoupení vyšlo právě na ples Kladna.

Co jste si připravili?
Zatančíme tango a slowfox. Pořadatel chtěl cha-chu, ale Jana s rukou chodí na rehabilitace a ještě na cha-chu necítí. Ve středu jsme v Praze v jednom studiu trochu s Janou trénovali. Překvapilo nás, že jsme stále sehraní (směje se). 

Sám jste někde už vystupoval?
Pro mě je také kladenský ples prvním vystoupením od StarDance.

Shodli jste se s Janou, v čem v Kladně vystoupíte? 
Rozhodování jsme měli jednoduché. Oblečeme si to samé, co jsme na sobě měli při obou tancích ve StarDance. Šaty stále existují, tak jsme si je půjčili. 

Přijde na vás početné publikum přátel a známých?
To vůbec netuším, takové zprávy nemám (usmívá se). Věřím, že někdo z nich tam bude. Po vystoupení chvilku posedím, dám si pivko a určitě si s někým popovídám. Jana po vystoupení jede hned domů. První tanec, tango, je na programu v devět, ale druhý až v jedenáct, a co vím, tak spěchá. 

Jan Murárik