Březen pravidelně bývá měsícem čtenářů. Co si pro ně připravila městská knihovna?

1. - 31. 3. ZBAVTE SE DLUHU 
Knihovna podává pomocnou ruku všem čtenářům, kterým narostlo penále za pozdní vrácení dokumentů a finanční závazky jim brání v pravidelných návštěvách. Vraťte upomínané knihy v období od 1. do 31. 3. 2017 a poplatky z prodlení (1. - 4. up.) vám nebudou účtovány. 

AKCE

8. 3. od 10.00 hod. Ústřední půjčovna Sítná KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA ZÁKULISÍ KNIHOVNY. Co všechno se děje s knihou než dorazí do regálu? Prohlídka zákulisí knihovny. Vstup zdarma, rezervace míst na 312 258 912, p. Kroupová.

15. 3. od 18.00 hod. Čítárna - VEČER S PETROU JUNGMANOVOU 
Setkání s Borkou, Lízou, Martou … Divadelní a muzikálová herečka, která se stále více objevuje i na televizní obrazovce. Jaké role patří mezi její nejoblíbenější? Jsou to ty, za něž byla oceněna Thálií a brněnskými Křídly (pro nejpopulárnější herečku sezony), nebo se cítí víc lektorkou moderního tance? Povídání o zájezdovém Divadle S.K.L.O, vzpomínkách na Kladno i o nezničitelném optimismu. Vstup zdarma, rezervace míst na 312 258 914, Čítárna, Nám. Sítná 3106.

9. nebo 30. 3. od 17.45 hod. Čítárna INTERNETOVÉ LEKCE PRO ZAČÁTEČNÍKY 
Stále nemůže přijít internetu na chuť, ale okolnosti vás nutí se do práce s počítačem zakousnout? Navštivte jednorázovou úvodní Lekci internetu pro začátečníky. Seznámíte se se základy ovládání PC, zorientujete se v prohlížeči a vyzkoušíte vyhledávání v praxi. Vstup zdarma, rezervace míst na 312 258 914, Čítárna, Nám. Sítná 3106.

23. 3. od 18.00 hod. Čítárna - ČERNÝM KONTINENTEM NA VLASTNÍ PĚST (A VOZÍKU) - JAR, Namibie 
Jirka Mára se stal fenoménem a povzbuzením pro všechny, kteří kdy váhali nebo měli strach splnit si své sny. Společně s rodiči procestoval v průběhu pěti let všechny obydlené světadíly, což z něj udělalo světového rekordmana! Jak se dá cestovat na vlastní pěst (a také s vozíkem) Jihoafrickou republikou, Namibií, Botswanou … se dozvíte při setkání s Márovými. Beseda s projekcí mnoha barev. Vstup zdarma, rezervace míst na 312 258 914, Čítárna, Nám. Sítná 3106.

 

SOUTĚŽE

Do 7. 3. FOTOSOUTĚŽ NA TÉMA "BABIČKA ČTENÁŘKA" 
Vyfoťte se s babičkou při společném čtení a přidejte krátký komentář - jak dlouho, jak často nebo jakou knihu nejraději s babičkou čtete a to vše zašlete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vítězka soutěže a vnouče, které ji nominovalo, získají roční registraci do knihovny zdarma a babička navíc postoupí do krajského kola soutěže. 

ČARODĚJNICE LETÍ ANEB SLET ČARODĚJNIC NA SÍTNÉ … do 31. 3. 
Vytvořte svou nej čarodějnici a přineste jí do dětského oddělení knihovny, kde se uskuteční největší slet čarodějnic - mohou být pletené, háčkované, vyšívané, šité, lepené, ale hlavně originální. Soutěže se mohou zúčastnit děti ve věku do 15 let. Porota vybere 20 nejlepších prací, které budou oceněny knihou. Všechny práce pak budou vystaveny v prostorách knihovny. 

 

VÝSTAVA

(Ú)RODNÉ KLADNO a okolí: Jak nejen rodáci zúrodňují město 
Knihovnice MěK Kladno pokračují v komentovaných výstavách a mezigeneračních rozhovorech. Tento měsíc začíná výstava (Ú)Rodné Kladno a okolí. Expozice chce připomenout známé i méně známé osobnosti, které určitým způsobem v minulosti město podpořily, či se jejich jednáním Kladno dostalo do podvědomí širokého spektra lidí. Projekt se zpočátku soustředil pouze na kladenské rodáky a způsobu, jak je představit návštěvníkům knihovny jinak než formou obvyklých rešerší. Na řadu přišly osobní či sdílené příběhy, soukromé fotografie a čisté nadšení z možnosti připomenout bývalého souseda, který má za sebou spoustu práce přesahující hranice státu, malíře nebo zapomenutého cestovatele. 

Postupem času se však začaly ozývat hlasy také na podporu "náplav" ("náplava" - člověk, který se rozhodl usadit jinde, než se narodil). Jak víme, naplaveniny dokáží půdu zúrodnit, případně vytvořit dobré prostředí pro vznik něčeho nového. A to platí i v případě vybraných osobností. Součástí výstavy je jako vždy prostor pro komentáře návštěvníků, společně s možností zanechat tip na MOJÍ OSOBNOST KLADENSKA. 

- red -