Přenést se do stylové atmosféry 30. let, poslechnout si energickou živou hudbu a naučit se nové taneční figury a kroky. To vše mohou návštěvníci swingového večera So cool swing, jemuž bude patřit páteční večer 19. května v kině Sokol. Lákadlem je hlavně živá muzika v podání kladenské kapely Orchestar a ženského „retro“ kvartetu Sugarcutes.

„Navazujeme na úspěšnou tančírnu z února, zatím se držíme swingu, výhledově bychom ale chtěli zařadit i další žánry. Kdo byl v kině v únoru, může přijít oprášit naučené kroky a přiučit se další, kdo nebyl, určitě se nemusí bát. Náš taneční mistr zopakuje i úplné základy,“ zve na akci Alžběta Bitnarová z pořadatelského spolku Kino žije.

Návštěvníci se tentokrát mohou těšit hned na dvě stylové kapely – kladenské uskupení Orchestar s charismatickým zpěvákem Milanem Iléšem, které má na repertoáru evergreeny 40.– 50. let, a ženský kvartet Sugarcutes s největšími hity let 20. a 30. Večer zakončí electroswingová kapela Universal Swing Brothers dje MGL a trumpetisty Davida Trumpeteera.

Tančírna začíná v kině Sokol od 20 hodin. Dobové oblečení bude odměněno welcome drinkem zdarma.

- red -

Foto: Petr Hammerbauer